středa 18. dubna 2012

Mrkvové cupcakes




 Tak jsem se tu nedávno rozplývala nad krásným počasím a začala o jaru, dietě a zdravé jarní stravě... a už jsou tu zas mrazy, sníh, déšť... prostě ošklivo :(. A tak jsem se rozhodla udělat si tyhle dny hezčí alespoň dobrým jídlem :D Nejdřív jeho prohlížením na tomhle neskutečně úžasném blogu a po objevení receptu na mrkvové cupcakes i pečením a konzumováním :)



 Pokud jste ještě neochutnali mrkvový dort, nebo nějaký jiný mrkvový zákusek, vůbec se téhle kombinace neděste! Je to vynikající! Mrkev je sice zelenina, ale je sladká a tak zákuskům chuťově nijak neuškodí, naopak, vylepší je a ještě je udělá úžasně vláčné! :)
 Takže mrkve se nebojte a pojďte si se mnou osladit život! :)

______________________________________________________________________

Množství: cca 13 kousků
Speciální potřeby: košíčky nebo plech na muffiny

Ingredience:
Těsto:
  • 160g hladké mouky
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 1/2 ČL soli
  • 1 ČL skořice
  • 1/2 ČL mletého zázvoru
  • 225g hnědého cukru
  • 150ml oleje
  • 2 vejce
  • 300g mrkve (cca 5 normálních mrkví)
  • 50g nasekaných oříšků
Krém:
  • 225g krémového sýra (např. Philadelphia nebo Mascarpone)
  • 50g másla
  • 1/2 ČL vanilkového extraktu
  • 190g práškového cukru
Postup:
Těsto:
 V míse spolu smíchejte všechny sypké suroviny. V jiné míse smíchejte cukr a olej a postupně přišlehávejte vejce. Přisypte sypkou směs, pořádně promíchejte a přidejte mrkev a oříšky. Těsto naplňte do košíčků nebo do formy na muffiny a pečte 15 - 18 minut na 180°. Nechte vychladnout a dozdobte krémem.

Krém:
 Vyšleháme dohladka krémový sýr s máslem, přidáme vanilku a nakonec po částech přimícháme cukr. Krémem naplníme zdobící sáček a zdobíme, případně ho na dortíky natřeme.

Tipy na závěr:
- Jako krémový sýr jsem použila Philadelphii, ale příště použiju a vám doporučuju spíš mascarpone nebo něco na ten způsob, Philadelphia je opravdu docela slaná, takže jsem musela přidávat cukr, aby se to dalo jíst
- pozor ať vám neujede ruka s olejem :) Mně se to tak trochu stalo a tak jsem musela péct déle, ale není to taková katastrofa, jestli jsou cupcakes upečené vyzkoušíte špejlí (pokd ji vytáhnete suchou a neolepenou, je hotovo :))
______________________________________________________________________

Na tuhle božovskou věc vám řeknu jedno: MŇAM!! Určitě ochutnejte! (U nás to zmizelo za dva dny :))

4 komentáře:

  1. Naprosta dokonalost. Jsou uzasne vlacne! Delala jsem je na Halloweenske slavnosti a jen se po nich zaprasilo. Recept jsem pouzila i na dort a pak i na rezy :-) Krem jsem vyzkousela z Mascarpone i syru Philadelphia (do toho jsem dala mnohem mene cukru a pridala trochu kury z citronu) a oboji bajecne. Olga B. ...pridala bych sem fotku tech Halloweenskych cupcakes, ale jaksi to nejde :-(

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj!
    Jsem moc ráda, že chutnaly, já se na ně v dohledné době chystám znova, dlouho jsem je nedělala a mám na ně hroznou chuť! :D Jinak škoda že nejde přidat fotka, možná ji zkus uložit někam na internet a hodit sem odkaz, ráda bych se pokochala!! :D :)

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý den,

    recept na cupcakes je skvělý, ale ten krém se mi vůbec nepovedl. Byl hrozně tekutý. Jak to děláte, že ho máte tuhý? Díky! Iveta

    OdpovědětVymazat
  4. Dobrý den,

    tak to nevím, čím by to mohlo být... je vhodné, aby máslo i krémový sýr měli co nejvíc stejnou teplotu a taky si dávat pozor na to šlehání, nepřehnat to s ním, ale jinak mě nic nenapadá tedy, třeba se ozve někdo, kdo měl podobnou zkušenost ;)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...